top of page

Weekendverslag 26-27 nov. 2016

Veldloop Vilvoorde Sparta Vilvoorde organiseerde op zaterdag zijn veldloop op het parcours van het provinciaal kampioenschap Vlaams-Brabant. Al is het in februari een tikkeltje anders. Vorig jaar werd de vrij heuvelachtige veldloop nog afgelast vanwege het terreuralarm. Dit jaar was het over de koppen lopen te Vilvoorde op het vrij goed beloopbare parcours. Maar liefst 90 seniors mannen stonden er aan de start voor 8320m. "De sperwer" Niels Adang (RCT) en Teamleider Bjokke (ACHL) startte beiden voorzichtig en schoven goed op naar het einde van de wedstrijd toe. Na 6 rondes (1 midden en 5 grote) en 6 keer de lange heuvel, deden beiden het fantastisch. Teamleider Bjokke werd 70e in 32'57" (15,12km/h)! Niels werd knap 53e in 30'21" (16,5km/h)! Bij de masters M50 deed "Golden" Benny De Roover (ROBA) lang mee voor de zege. Eigenlijk tot diep in de finale van de 3 grote rondes die ze moesten afleggen oftewel 4490m. Benny werd uiteindelijk knap 2e op 50 masters mannen M50 in 16'01" (16,9km/h)! Proficiat mannen!!


Natuurloop Lier AC Lyra organiseerde op zaterdag zijn eerste natuurloop van het criterium. "Speedy" Dorien Van den Broeck deed er de 5km mee om toch wat bezig te blijven. Ze werd daarbij knap 12e dame in 24'33" (12,2km/h). "Duifke" Geoffrey Janssens werkte er zijn 10km tempotraining af in zone 3. tot grote verrassing van zichzelf liep hij zonder in wedstrijdmodus te gaan een nieuw PR 41'33" (14,44km/h), goed voor een 52e stek op 334 deelnemers. Hou Geoffrey volgend stratenloopseizoen in het oog jongens!!! Proficiat beiden!


Veldloop Stabroek KAVVV De derde manche van het KAVVV cross criterium werd in stabroek gelopen. Een vrij snelle cross waarbij "Snelle" Jelle Oostvogels (APSO) een snelle start nam. Zijn blessure had hij echter onder controle, toch tot de tweede ronde. Daarna moest hij het tempo aanpassen maar kon toch knap 5e senior worden op 21 atleten. Hij legde de 6130m af in 22'53" (16,7km/h). Proficiat Jelle!


Geitencorrida Wilrijk Atletiekclub Wilrijk organiseerde zijn Geitencorrida die in 2015 werd gewonnen door "Den vechter" Kevin Kennis. Ook dit jaar kon Kevin vrij makkelijk de zege nemen en dit 15" sneller als vorig jaar over 4,5km. Met een tijd van 13'49" (19,6km/h) zette hij een topprestatie neer!!! Proficiat Kevin!!


Stratenloop Nisse (NL) Daags na zijn overwinnig op de Geitencorrida te Wilrijk deed "Den vechter" Kevin Kennis mee aan de stratenloop te Nisse (NL). Hij koos er voor de 7,5km. Opnieuw een hele sterke race van onze G-atleet die zijn marathon heel goed verteerde. Hij werd knap 2e in 24'31" (18,4km/h)! Proficiat Kevin!!!


Veldloop LCC Genk Het Limburgs cross criterium had als derde manche Genk op de kalender. Een goed belopbare maar toch lastige, mooie veldloop te Genk. Bij de masters mannen was het deelnemersveld vrij sterk met onder andere; Drion (GENK), Segers (DCLA), Vandenbempt (DCLA), Wil Peter (ATLA), Vandebosch (ADD), Vandeputte (MALM),... "The bomber" Joeri Francart (RCT) kreeg het dus niet makkelijk te Genk. Toch kon hij vrij voorin standhouden op 53 masters mannen. Hij werd er uiteindelijk knap 13e in 25'12" (16,4km/h) en dit voor 6877m! Bij de seniors mannen kwam onze jonge master "La machine" Steven Heemskerk (ATLA) aan de start. Steven kende al een veel betere start en kon zo dus korter voorin standhouden. Het draaide nog niet naar zijn oude dagen, maar de prestatie van zondag kwam toch al korter in de buurt. Hij werd er uiteindelijk knap 4e op 31 seniors mannen. Hij legde de 9467m af in 31'56" (17,8km/h) en zat zo al binnen de minuut van de winnaar!! Proficiat beiden!!


Veldloop Arendonk ARAC organisseerde zondag zijn veldloop. Een vrij snel parcours door de drogere periode alweer de laatste week en dus was het enige obstakel vooral de zandbak. Door de vele veldlopen van het weekend was het deelnemersaantal te Arendonk iets lager. Toch was de bezetting niet minder dan elders!!! Bij de masters mannen kon "The Morkhoven beast" Stefan Rens (ACHL) lang meeknokken voor het podium met onder andere Hendrickx (ARAC), Liekens (LYRA) en Vermeiren (LOOISE AV). Stefan had een zeer goede dag maar moest zijn meerder kennen in de bijna 10 jaar jongere masters. Hij werd zo een knappe 4e (alweer) op 47 masters mannen. Hij legde de 6290m af in 22'18" (16,95km/h)! Proficiat Stefan!!


CC Roeselare veldloop De derde manche van de CrossCup vond na Gent en Mol plaats te Roeselare. Het anders vrij modderige en lastige parcours lag er dit jaar vrij droog bij. Het was dus sneller dan andere jaren. Op de korte cross 2800m met 66 JSM mannen, kende "Svekke" Sven Janssens (ROBA) een goede dag. Hij werd mooi 57e in 10'47" (15,5km/h)!! Proficiat Sven en bedank alweer voor al dat knappe fotomateriaal te Vilvoorde en Roeselare!!!


​​

Benny De Roover - Bjokkesteam

FOTO: 2e plaats masters M50 veldloop Vilvoorde "Golden" Benny De Roover (ROBA) met dank aan Atletiekfoto's Janssens Sven

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page