top of page

Heist Loopt 2016

Traditiegetrouw vindt op de laatste zondag van augustus de meest prestigieuze aflossingswedstrijd uit de regio plaats! Een verhard maar loodzwaar parcours op en rond de Heistse berg laat menig loper een klopje van de hamer krijgen. De Berg is u goed gelegen, oftewel...HELEMAAL NIET! Een tussenweg bestaat niet! Bjokkesteam kwam met de verwachting twee podia te kunnen wegkapen nl.: overwinning met de damesploeg van vorig jaar overdoen en de duo-heren moesten en zouden het podium halen. De andere twee teams streden voor een mooie ereplaats...dat waren allesinds de verwachtingen.

Laat ons beginnen met het duo "Bjokkesteam Beren": "Snelle" Jelle Oostvogels en "Den beer" Welsey Van de Gaer. Jelle opende knap en zette zich al snel in 4e stelling. De eerste ronde was hij subliem sterk, de tweede ronde was moeilijker. Toch knokte Jelle zich zo goed als vast op de hielen van de nummers 3 Smets/Storms (ROBA).

Wesley beschikte over een stel superbenen en remonteerde het ROBA-duo snel. In de laatste ronde moest zelfs het duo in 2e stelling eraan! Jelle deed de 10,7km in 40'02" (16km/h), Wesley had er 37'29" (17,1km/h) voor nodig! Met een tijd van 1h17'31" (16,35km/h) werden ze 2e op 24 duo-ploegen!

Bjokkesteam Iron Mix: "Iron lady" Vera Verluyten - "De panter" Jo Vervecken - "Speedy" Dorien Van den Broeck en "Teamleider" Bjokke. Vera opende met een prachtige stijl de wedstrijd bij de duo's in 4e stelling. Een superdag en 5,35km in 26'02" (12,35km/h)!

Jo snelde er nog een sterke rond aan toe en met een tijd van 19'22" (16,6km/h) zou hij vele lopers het nakijken geven! Stek 4 bleef vrijwaard!

Dorien hield goed stand, sterker nog ze liep een sublieme wedstrijd aangezien haar beperktheid in trainen! Met 24'56" (12,8km/h) was de 4e stek alvast een zekerheid! We hadden in totaal 9' achterstand op de nummer 3 AC Hulshout/Scott domo team!

Dat zou voor teamleider Bjokke, die een echte off-day had, een onoverbrugbare kloof zijn! Bjokke hield stand en haalde het hoogst haalbare binnen een 4e stek op 36 gemengde teams in 1h31'24" (13,85km/h). Bjokke deed er 20'55" (15,2km/h) over!

 

De Bjokkesteam Daltons met "Svekke" Sven Janssens - "Duifke" Geoffrey Janssens - "De sperwer" Niels Adang en Steven Vermeiren (Looise AV) had ik als teamleider een top-tiennotering voorspeld bij aanvang. Het noodlot sloeg toe toen onze openingsloper Sven van de trap viel. Schaafwonden, een open knie en kin en een zwaar verstuikte pols deden na spoedoverleg ons beslissen dat Sven naar de wachtpost moest gebracht worden en Niels tweemaal zou lopen. Niels startte helemaal achteraan en gaf na een knalopener in 19'22" (16,7km/h) de stok als 5e door bij de mannenploegen.

Geoffrey hield stand en met een superdag en conditie was een 6e stek zeer mooi in de wissel!!! 20'58" (15,2km/h) was een knalprestatie van Geoffrey!

Steven Vermeiren, een gastloper, liep zonder diep te gaan 18'12" (17,75km/h) en piloteerde ons zomaar naar de 4e stek! Wetende dat de 5 eerste mannenploegen het podium haalden, was dit euforisch!!!

Niels moest de tweede keer aan de bak! Vraag is of hij dit aankon na enkel wedstrijden van 3-6km! Maar met een goede conditie en gedrevenheid kan een atleet alles! Hij liep zowaar ei zo na dezelfde tijd als zijn opener en finishte in 19'30" (16,6km/h)! De mannenploeg werd 4e op 81 mannenploegen en evenaarde daarmee onze prestatie van vorig jaar, een totale verrassing!!!!!! Met een tijd van 1h17'58" (16,2km/h) kon het feest alvast beginnen! Tevens kunnen we achteraf ook stellen dar we met Sven ook 4e waren geworden. Sven aakt het ondertussen beter!

Maar de kers op de taart moest nog komen! De damesploeg, Bjokkesteam Ladies met Jelle Beyens (ATAC) - Jill Janssen (SACN) - "De smalle" Sarah Minart en Sofie Van Accom (ACHL/Yellow Armada) waren outstanding. Jelle opende prachtig! Na haar 3e stek bij de dames in Dwars door Turnhout de dag ervoor, gaf ze het volle pond. Op de Heistse berg had ze een achterstand van 200m op het DCCP A-team, aan de finish was dit een voorsprong van 200m!!! Ze gaf de stok nu al door in een mooie poleposition en zette het ganse team nu al in een zetel!!!!! Met een tijd van 21'28" (15km/h) had ze een prachttijd gerealiseerd en lagen we voor op schema!

Jill had dan wel een mindere dag en had niet de vorm van vorig jaar, haar prestatie moest zeker niet onderdoen! Ze bouwde de voorsprong uit tot 3' en kwam binnen in 22'58" (14km/h)!

"De smalle" Sarah Minart maakte er al vlug 5' voorsprong van en knalde het rondje af alsof het niets was!!! Dat Sarah goed was op heuvelachtige parcours, wisten we al! Maar nu was haar prestatie van goudwaarde want ze finishte in 20'17" (15,8km/h) en dat laat menig manvolk achter haar!

Nu moest nog een Belgische topper bij de dames komen, Sofie Van Accom. Sofie had een rustperiode van 3 weken achter de rug en 2 weken trage duurloopjes met vrijdag een eerste intervaltraining! Sofie tegen 70% was voor ons meer dan goed om de overwinning binnen te halen! Zij wou vooral de conditie testen. Een rondje tegen 19'48" (16,3km/h) liet blijken dat de basis al top is!!! We finishten als 1e met een vroosprong van 7'!!! In 1h24'31" (15km/h) waren de dames outstanding op 25 damesploegen!

Superprestaties, supersfeer! Als we even nader bekijken kunnen we stellen dat we het als ploeg in zijn geheel bijzonder goed deden...het ploegenklassement zouden we zeker en vast gewonnen hebben!!! Het was een bijzonder leuke dag dankzij alle toeschouwers, sponsors maar vooral atleten! Een dikke merci om er zo fel voor te gaan in de warmte en op dit lastige parcours! We waren allemaal winnaars afgelopen zondag...

Bedankt aan alle atleten, sponsors en toeschouwers voor deze topdag!!!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page