top of page

Lopen op het water ... of toch in de regen!

MetaLyraLympics 15de editie

Op zatermorgen naar een G-meeting bij onze vrienden van AC Lyra.

Het weer was niet al te denderend maar die van Houtland zouden de zon meebrengen van aan het zeetje ... maar ze waren haar blijkbaar vergeten. Onze atleten lieten het niet aan hun hartje komen wan t een spatje water kon hen niet deren.

Het eerste nummer - 60 m - was een kolfje naar de hand van onze jongste Senne.

Klaar.... start go en weg was hij, met zijn korte snelle beentjes liet hij de rest zo goed als ter plaatse om in een mooie tijd van 10:79 sec de beste van alle deelnemers neer te zetten. Een mooie start van een lange dag , maar zeer zeker de moeite waard.

Tweede nummer was het verspringen, zowel Senne als Arne kozen deze discipline dus een wedstrijd in de wedstrijd maar dan ook weer niet want deze twee dikke vrienden gunnen mekaar elk hun eigen succes.

Senne met het enthousiasme van wat we van hem gewent en Arne een beetje op 'rolenty' zoals ze zeggen, zijn nummer moest nog komen.

Elk drie sprongen, en weer een uitschieter van onze jongste want met een sprong van 2:84m wist hij beslag te leggen op een tweede plaats. Arne liet het na om een tweede of derde plaats te bemachtigen want door iets te snel voor de lat te springen was een vierde plaats het hoogst haalbare maar zijn nummer moest nog komen. Maar zoals altijd , Arne tevreden, iedereen tevreden.

Door de ziekte van Brent hebben we de 200 en de 400 m door Senne en Arne laten lopen en dit met wisselend succes. Daar Arne goed zijn mannetje heeft gestaan was het voor Senne vanaf de eerste m achtervolgen, nog veel bokes choco eten en hard trainen. Maar toch prima gedaan mannen, en ... Arne zijn nummer moest nog komen.

Derde officiële nummers, softbal en kogelstoten, bijkomend moeilijkheid voor de trainer, was het tijdstip van beide nummers, ze starten op hetzelfde uur. Maar we zijn goed getraind en de afstand was telkens maar een honderdtal meter.

Het deelnemersveld voor het softbal was ook niet van de poes want hier waren alle atleten in èèn lijst gezet, dus zowel de jongste als de oudste, maar Senne is Senne en laat zich door niets of niemand uit zijn lood slagen, met een worp van 18,68 m was een vijfde plaats het meest haalbare, als enige jonkie in deze grote wereld . Weer heeft hij zich laten zien. Prima resultaat Senne.

En dan het kogelstoten, tijd voor Arne zijn nummer , alles opgespaard voor de laatste discipline.

Wat zou het mooi zijn om eens een keertje boven die 6 m uit te komen. Je weet nog, trainer moest zich telkens tussen de twee disciplines bewegen om onze atleten aan te moedigen tijdens deze werpnummers.

Dus Arne aan de slag bij het kogelstoten:

Worp1: 6,09m Worp2: 6,19m Worp3: 6,33m

Jawadde driemaal boven die magische 6,00 m een glundererende Arne en ook de mama was in haar nopjes, nietwaar Griet.

Hij heeft tot op het eind gewacht om dan alles te zetten op dat ene nummer en zie wat een resultaat en toen... toen scheen de zon.

Dikke proficiat Arne.

Als afsluitend nummer was er een mixed 4 x 100m en ACHL was ook present, ploegje bestond uit atleten, trainer en papa Senne.

Leuk om een keertje te doen maar zwaar om te lopen, wat zij dat verdomd snelle atleten, zowel de dames als de heren.

Om het geheel af te sluiten(in een stralend zonnetje, daar zorgde Arne voor) had de organiserende club nog een presentje, nl de "rosse" van K3 , Karen Daemen. Zij overhandigde de medailles en ging samen op de foto met clubs en .... als bijna iedereen weg was, pikte Arne en den trainer nog snel een fotooke mee, de snoepers.

Leuk voor de atleten de rest en ik moet zeggen , Karen is echt een heel sympathieke madam.

Vooral een dikke pluim aan de AC Lyra, de organisatie was top.

Aan Senne en Arne, ik heb twee enthousiaste jongens gezien, elk met hun eigen sterktes wan zoals Karen zei zijn er geen gebreken of beperkingen. Echte dikke vrienden en daarom vooral aan Senne, het is niet altijd even makkelijk in deze grote wereld maar weet dat het ooit allemaal wel goed komt. Senne we hebben je graag en wij vinden (en vooral Arne) vinden jou een fantastisch kereltje.

Aan onze supporters, bedankt voor jullie steun en medewerking tijdens deze dag, samen hebben we er een voor mij althans een leuke dag van gemaakt.

Groetjes

Leo


You Might Also Like:
bottom of page