top of page

Rotary Meeting AC Looise

Beste atleten, ouders


Op zondag was er weer de jaarlijks afspraak voor de G-meeting Rotary Tessenderlo op de piste van AC Looise. Arne kon er niet bij zijn wegens en feestje en Cynthia en Senne waren belet door een eerder gemaakte afspraak.


Dus onze twee sterke mannen Darghan en Brent werden dan maar in de vuurlinie gezet om de kleuren van AC Herentals te kleuren en vooral hoog te houden. Brent werd opgehaald en hier was al enige nervositeit waar te nemen. Darghan was al aanwezig en ook hij was toch en beetje gespannen, begrijpelijk want voor hem was het de eerste keer om te lopen op een piste en dit tijdens een toch redelijk grote meeting.


Om 10:40u zouden beide uitkomen in de zwaarste reeks van de 1500m, voor Brent een kans om zich te revancheren na de nipte nederlaag vorig jaar ( één honderste sec), want ook nu waren die Nederlanders vertegenwoordigd. Voor Darghan was het een kans om zich eens te meten met de grote jongens. Al voor de start gierde de zenuwen door hun keel, bij de ene door xxx maal te lopen naar het toilet, maar het kwam niet, bij de andere door te zwijgen. Na een goede doorgedreven opwarming werd er gestart en het ging snel, voor enkele zelfs te snel. Zowel Brent als Darghan liepen een perfecte wedstrijd, niet laten beïnvloeden door de rest en rustig afwachten om toe te slaan op het juiste moment. Voor Brent liep de Nederlander net iets te offensief wat hem zuur op brak in de eindspurt, Brent won nu wel en dit in een tijd van 5:06min. Slim gelopen Brent. Darghan liet zich niet opjutten en liep zijn wedstrijd en eindigde op een mooie vierde plaats in 5:32min. wat voor Darghan en prachtige tijd is.


Het verspringen was effe moeilijk want we stonden aan de verkeerde bak, schuld van de trainer. Dus snel naar de ander bak, waar Darghan eerst maar één sprong mocht maken, maar uiteindelijk dan toch alle drie de sprongen heeft mogen afwerken. En onze "kleine" heeft zich laten zien, eerste sprong 3:74m om erin te komen en de tweede 3:99m waarna direct de derde sprong moest worden genomen, deze was nog verder maar het voetje zat op de plank dus ongeldig. Een derde plaats en dat tegen jongens die een dubbele beenlengte meer hebben. Prima Darghan!!


Na de lunch werd dan het hoofdnummer voor Brent gelopen, de 5000m. En iedereen heeft hem gezien, het was de moeite, vanaf de start ging het hard, te hard maar Brent had in zijn hoofd om rondjes te malen van 1:30min (net iets te snel) maar hij bleef zijn tempo lopen. Daar de AC Looise Jelle VG in begin nog volgde werd ook hij gewoon naar huis gelopen (was thuisloper). Brent maakte er één lange solorace van om te winnen in 19:00:58 wat een tijd!! Dikke proficiat.


Direct daarna werd er al gelopen voor de 400m, pech voor Brent want hij mocht direct starten in reeks 1. Met een tijd van 1:13min mag hij na de 5000m toch nog content zijn. Dargahn was in zijn reeks dan weer de snelste met een tijd van 1:11min, ook hier weer de kleinste, maar wel gelopen als een grote meneer. Goe gelopen man!!


Ook Jos zag dat het goed was, dus, mannen een dikke proficiat.


Groeten van een fiere trainer


Leo

 


You Might Also Like:
bottom of page